Historien

“Salig er den, hvis overtrædelser er forladt, hvis synd er skjult”. Det er et af de mange skriftsteder og kristelige opråb, som pryder Sankt Peders vægge. De omhyggelige broderier fra før århundredeskiftet, nørklet i timevis af dygtige piger, hænger hvor de altid har hængt. Alt ser i øvrigt ud, som da det blev til i 1972 da Mette og Hans Peter Dam overtog Hellerup Kul- og Kokslager, som havde til huse i disse lokaler. Tivolis to ledende arkitekter Simon Henningsen og Erik “Spjæt” Christensen fik til opgave at indrette lokalerne for en god frokost. Mogens Frohn Nielsen “Skipper” malede sit bud på Det Sixtinske Kapel på 1. sal. Frokosten på Sankt Peder blev hurtigt kendt for kvalitet og enkelhed – og ikke noget med salatblade og en masse pynt. Stedet blev hurtigt en succes, hvor forretningsfolk, håndværkere og menig mand og kvinde kunne få en god dansk frokost.

I dag drives Sankt Peder af Mette og Hans Peters søn Martin Dam samt førstemanden gennem mange år Thomas Flindt.

Sankt Peders idégrundlag er stadig det samme, med kvalitetsfrokost helt frem til kl. 21.00 hver dag (søndag dog til kl. 16.00). Køkkenet er tilstræbt enkelt og overvejende dansk. Om aftenen har vi også dagens lune middagsret samt dessert.

Sankt Peder er også meget benyttet til afholdelse af selskaber – alt fra vugge til grav. På 1. sal er der plads til 50 personer og “logen” har plads til 14 personer – eget fadølsanlæg og av-udstyr.

Udover at være frokost- og aftenrestaurant er Sankt Peder et gammeldags værtshus hvor levende musik skaber stemning hver torsdag fra kl. 19.00.